osszevontadmin Nincs hozzászólás
  1. augusztus 31-szeptember 3. Balatonfüred

Csütörtökön kezdődött az Összevont Cirkáló Osztály 2023 évi Magyar Bajnoksága. A versenynek a korábbi évekhez hasonlóan idén is a balatonfüredi Hajógyári Kikötő adott otthont.

Csütörtökön 10 órakor megnyitóval kezdődött a verseny, majd egy rövid kormányosi értekezlet következett és rögtön vízre is szállt a mezőny. Kora délután a frissülő szélben 2 futamot tudott megrendezni a Náray Vilmos vezette versenyrendezőség. Ezt követően a korábbi éveknek megfelelően a versenyzők vendégelték meg egymást. A csütörtöki stégpartyn az „R” Yachtok (Kishamis, Tramontana, Talizmán), a Gardénia és az Erida volt a vendéglátó, ahol sajtok, disznótoros és egyéb finomságokat egészítették ki a Szent Donát Borbirtok kiváló fehérborai.

Pénteken közös reggelivel indult a nap, majd rövid kormányosi értekezlet után a frissülő szélben a mezőny elhagyta a kikötő és 3 parádés futamra került sor, ezzel 2 nap után érvényes lett a Bajnokság és már kieső futam is volt.

Pénteken az osztály 40-es cirkálói valamint a Daruvár voltak a vendéglátók. Jó volt látni, azt ahogy a csapatok összebeszélve, közösen készültek erre a vendéglátásra. Mindenki igyekezett kitenni magáért.

Természetesen a finom borok ezúttal sem maradtak el. Rendezőként jó érzés volt azt a fajta csapatösszetartást látni, hogy a napközben egymással versenyben álló hajók és kormányosok itt egymással összefogva, összebeszélve együtt készülnek megértve valahol ennek az osztálynak a lényegét is.

A stégpartyt követően egy rövid megbeszélést folytattak a hajók képviselői ÖC osztály elmúlt 1 évében történt fejlődésével, valamint az elmúlt időszak felmerült problémáinak megoldásával kapcsolatban.

Szombat reggel tekintettel arra, hogy futamszámban már jól állt a verseny, valamint reggelre nem sok szelet jelzett a meteorológia az első rajt figyelmeztető jelzését 11 órára tűzte ki a versenyvezető, így a reggeli kényelmesen 9 órakor kezdődött. Ezt követően parti halasztással indult a nap, majd nem sokkal dél után a frissülő szélben 2 futammal sikerült befejezni a Bajnokságot, így a vasárnap megmaradt a csapatoknak pihenésre, pakolásra.

A díjkiosztóra szombaton 17:00-kor került sor, az Összevont Cirkáló Magyar Bajnokságon a Tóth László emlékfutamot és a bajnoki címet is a Hónig Péter kormányozta Talizmán nyerte, míg a második helyezett az Ellinore lett Dr. Gellér Lászlóval a kormánynál, a dobogó harmadik fokára Juhász Miklós és a Glória csapata álhatott fel.

Este a gálavacsorára a Gapa Zrt. támogatásával a Gapa Teraszon került sor, ahol finom ételek és rétes várta a verseny résztvevőit.

Vélemény, hozzászólás?